Vad gör Välkomstverket?

Välkomstverket är en religiöst – och politisk obunden frivilligorganisation. Vi vänder oss främst till personer som är nya i Sverige. Vår kärnverksamhet består av Välkomstlådor som vi delar ut till behövande. Det brukar oftast vara på förlossningar, asylboenden, HVB-hem eller liknande.

Ibland tar vi emot nödrop och vi gör allt vi kan för att försöka hjälpa till. Det kan vara större barn i behov av kläder, en familj som söker något speciellt för att få livet att gå ihop eller medicin till någon som är sjuk.

Vilka står bakom Välkomstverket?

Välkomstverket grundades och drivs helt ideellt av Emilie Lindberg och Therese Lindstedt. Vi är småbarnsföräldrar som driver Välkomstverket mellan heltidsjobb, blöjbyten, trotsåldrar och allt som tillhör det där livspusslet.

Vi tar inte ut någon lön utan lägger snarare till pengar när det fattas. Vi är helt beroende av att människor skänker oss oöppnade hygienartiklar, kläder och annat som vi sedan ger till bättre behövande.

Välkomstverkets historia

Välkomstverket grundades den 28 augusti 2015. Omedelbart började vi få in hjälp från privatpersoner och kunde börja vårt arbete. Det visade sig att långt fler än vi kunnat ana var i behov.

Vi har lämnat lådor på så väl förlossningar, asylboenden, i kyrkor, på speciella ungdomshem, via privatpersoner och andra kontakter som sett att vi kan vara till hjälp!

Annons

Välkomstverket

©2022