Välkomstverket i Jul

Årets julprojekt var att se till att ca 50 barn på ett asylboende i södra Stockholm fick julklappar. I år valde vi att bara samla in pengar och sedan köpa nya julklappar. Det har flera orsaker. Dels så vet vi av erfarenhet att det är enormt tidskrävande och resurskrävande att ha en stor julinsamling. Förra året höll vi på i nästan 4 dagar dygnet runt. Tyvärr så finns det de som ”passar på” att bli av med grejer. Då syftar vi på saker som är smutsiga, trasiga, saknar batterier eller är ofullständiga. Vi är ingen soptipp. Vi gör detta på vår fritid. Vi har inte tid eller faktiskt lust att gå igenom saker som är otvättat och oanvändbart. Självklart är majoriteten av det vi får in alldeles kanon! Men i år hade vi inte tid eller möjlighet till detta just i julprojektet. Vi tyckte också det skulle få kännas fint att ge något alldeles nytt. Allt annat de får är ju liksom begagnat.

Vi började som sagt samla in kontanter och det gick alldeles strålande. Vi fick kontakt med Lars på Lekia i Farsta som gav oss dunderrabatt! Vi kunde köpa så fina julklappar tack vare ert ekonomiska stöd och Lekia i Farstas rabatt. TACK!

När alla leksaker var inköpta (efter en del svett, lågt blodsocker och lite förvirring) så kördes julklapparna till Ricohs kontor i Solna. Där hjälpte de anställda till att slå in alla paket så de blev riktigt fina.

När alla julklappar var inslagna var de redo att delas ut. Vi hade köpt saker anpassat efter ålder och kön så alla julklappar hade ett namn på sig. En personlig present.
Vi har skrivit mer ingående om utdelningen på vår facebook-sida. Det var magiskt! Ett riktigt lyckat projekt!

Nu i mellandagarna pustar vi ut lite. I januari drar vi igång på nytt med en konferens Emilie och Therese emellan för att planera året. Men vi kommer också ha en workshop och planeringsdag med våra volontärer. Är du intresserad av att arbeta som volontär för oss? Maila gärna oss på info@valkomstverket.se eller skriv till oss i meddelande på Facebook.

PS. Se våra filmer, bilder och texter från julprojektet på instagram eller Facebook.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s