Fint möte och bra samarbete

Tidigt i morse fick vi ett meddelande. En liten bebis behövde kläder på asylboendet i Farsta. Barnet var så litet och volontärerna på plats hade tyvärr inga prematurkläder på lager. Detta blev vårt första samarbete med volontärgruppen Al Tadamon som är verksamma för att stötta de som bor på flyktingboendet i Farsta. Vi hoppas på fler samarbeten!
Det var en väldigt fin stämning på plats. Vi hade med oss två av våra barn. Och visst är det något magiskt med barn? För direkt när vi kom in i Al Tadamons butik kom två små barn fram till oss. Barnen tittade nyfiket på varandra. Inga fördomar, bara värme och glädje. De talade inte samma språk ur munnen – men kroppsligt. Vilka härliga barn.
Sedan var det dags för oss att överlämna kläderna. Vi tog med en Mamma & baby-låda med vårt startkit för nyblivna mammor och deras baby. Sedan fyllde vi på den med prematurkläderna. Vi lämnade över lådan till en mamma som hade kommit hem från förlossningen i fredags. Hon hade så ont och var trött. Hon var väldigt tacksam, tackade otaliga gånger. Trots att hon knappt såg ut att orka stå länge till ville hon bjuda oss på te. Vi tackade såklart, men det var dags för oss att åka.
Tack till alla er som gör sådana här möten möjliga!

farsta

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s